joi, 6 decembrie 2012

Aparate foto pentru fiecare

Industria foto a evoluat in ultimele decenii atat de mult, incat fiecare dintre noi isi poate achizitiona un aparat foto digital, la preturi accesibile, fiecare poate chiar sa printeze fotografiile cu ajutorul unei imprimante semi-profesionale, sau poate sa le arate prietenilor cele mai reusite momente dintr-o vacanta de vis, pe ecranul televizorului LCD din living.

Nu mai e nevoie sa ne ferim de la a declansa butonul aparatului foto digital, de teama costurilor cu scoaterea pe hartie a fotografiilor. Putem apasa butonul “magic” de cate ori credem ca se va ridica cel mic in picioare si o va lua la pas prin casa, fara temerea ca vom fi nevoiti sa repetam operatiunea si maine, cu costuri suplimentare. Acum, exista pe piata aparate foto pentru fiecare, in functie de buget, de pricepere si de nevoi.

In primul rand, exista doua mari categorii de “fotografi”: amatori si profesionisti. Normal, prima departajare a aparatelor foto digitale se va face in functie de aceste criterii. Un alt criteriu pentru alegerea unui aparat foto este marca acestuia: vom spune da unei camere foto Canon, Fuji, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax sau Sony; vom spune nu unei camere foto BenQ, Canyon, Trust sau alte marci no name.

De remarcat, pentru amatori, este foarte bine sa achizitionati o camera foto cu stabilizator de imagine optica. Iar pentru profesionisti, e nevoie de viteza mare ISO. Zoom-ul este un alt element de importanta majora, zoom-ul digital este necesar atunci cand nu vreti sa prelucrati imaginile. Zoom-ul optic este cel responsabil cu factorul de multiplicare de la distanta focala de baza: cu cat creste factorul de multiplicare, cu atat scade calitatea imaginii.

Daca va mai intereseaza si sa filmati cu aparatul foto, atunci trebuie sa fiti atenti ca rezolutia sa fie de cel putin 640x480, iar FPS-ul (numarul de cadre trase pe secunda) sau fie de 30, iar din punct de vedere al sunetului, acesta trebuie sa fie stereo, pentru o calitate audio cel putin satisfacatoare.

Exista aparate foto pentru fiecare, trebuie numai sa stiti exact ce vreti sa faceti cu acestea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu