luni, 29 iulie 2013

Pregateste-ti aparatul foto pentru vara

De ce este nevoie sa iti pregatesti aparatul pentru perioada de vara? In principal pentru ca nu vrei sa se strice tocmai cand vrei sa prinzi momentul acela perfect.
Daca ai obiceiul de a lua aparatul foto cu tine in fiecare zi, ai observat probabil ca se depune mult praf pe lentile cat si pe body – carcasa.
Regula mea de curatare
Exteriorul aparatului este pentru mine, interiorul este doar pentru profesionisti, sunt singur ca vei gasi o multime de tutoriale pentru a curata singur senzorul sau oglinda, dar nu iti recomand sa faci asta.
Deci de unde incepi?
Lentila – curatarea lentilei exterioare este un process destul de usor sincer sa fiu, dar este important sa ai si echipamentele corespunzatoare.


Nu folosi apa sau saliva. Sticla se poate zgariata usor, iar saliva poate lasa pete.


Foloseste pompita pentru a indeparta praful si murdaria, uneori asta este tot ce ai nevoie pentru a-l curata, daca nu s-a curatat cum trebuie poti folosi o carpa din micro fibra sau servetel pentru lentil, eu sincer prefer carpa, solutia de pe servetele poate afecta in timp lentila.

Carcasa – o poti curate cu o carpa moale, preferabil sa nu folosesti produse de curatat dure, pot afecta atat materialul exterior cat si tehnologia din interior.
Senzorul – de preferat ar fi sa-l cureti la un service pentru reparatii aparate foto, poti incerca sa-l cureti singur, dar sunt destul de multe lucruri pe care le poti strica deci nu recomand.


Un comentariu:

  1. Interesante informatii, iti recomand sa acorzi mai multa atentie promovarii online si inca ceva, mersi pentru comentariul de pe stig.ro

    RăspundețiȘtergere